آرشیو فروردین ماه 1402

خدمات مشاوره خانواده و روانشناسي

با احساس تنفر از خانواده چکنیم؟؟

۴ بازديد

برخی از افراد هستند که ارتباط نزدیکی با خانواده خود ندارند. حتی گاهی نوجوان احساس می کنند که از خانواده خود متنفر است. مسلما بوجود آمدن چنین احساسی در فرد اصلا خوب نیست و می تواند آسیب های زیادی را برای او به همراه داشته باشد. متنفر بودن از خانواده و یا دوست نداشتن اعضای خانواده خود می تواند احساساتی مانند گناه و شرم را در انسان ایجاد کند. پس اگر از خانواده خود متنفر هستید، مهم است که به دنبال راهی برای از بین بردن این احساس باشید. روابط خود را بازبینی کنید و برای ساختن یک زندگی شاد و روابط سالم در کنار خانواده خود تلاش کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی این مشکل پرداخته اند. آنها سعی کرده اند در این مقاله شما را با راه هایی برای از بین بردن احساس تنفر نسبت به خانواده آشنا کنند. اگر شما نیز احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید، پس مطالعه این مقاله جامع و کامل را از دست ندهید.

متنفر بودن از خانواده

آیا داشتن احساس تنفر نسبت به خانواده طبیعی است؟

مسلما پاسخ به این سوال خیر خواهد بود. هر کسی می تواند گهگاهی با افراد خانواده خود مشکل داشته باشد و آنها را دوست نداشته باشد. اما اینکه احساس تنفر نسبت به آنها داشته باشد اصلا طبیعی نیست. اختلاف نظرها و مشکلاتی که در یک خانواده وجود دارد، کاملا طبیعی است. گاهی فرد در مقابل این مشکلات صبوری می کند. گاهی نیز نمی تواند صبر کند و عصبانی و پرخاشگر می شود. اما این مشکلات نمی تواند باعث شود که شما بگویید از خانواده خود متنفر هستید. پس داشتن احساس تنفر نسبت به خانواده اصلا طبیعی نبوده و حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد.

چگونه احساس تنفر از خانواده را از بین ببریم؟

اگر احساس می کنید واقعاً از خانواده خود متنفر هستید و این احساس شما یک حس زودگذر نبوده است. پس بهتر است به دنبال راه هایی برای تغییر آن باشید. شما می توانید واکنش های خود در برابر خانواده و نحوه برخورد آنها را تغییر دهید. البته مسلما تنظیم مجدد رفتار و تغییر آن اصلا آسان نخواهد بود. اما ارزش این را دارد که کمی با تلاش و سعی آرامش از دست رفته خود را در محیط خانواده مجدد بدست آورید. شما می توانید از راهکارهایی که در این قسمت گفته شده است کمک بگیرید.

مشکلات را بررسی کرده و حل کنید

هنگامی که شما احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید، مسلما مشکل بزرگی وجود دارد که باعث ایجاد این احساس برای شما شده است. قبل از آنکه این نفرت یک احساس و عادت همیشگی شود، باید مشکلات را حل کنید. شناسایی کنید که مشکل شما چه بوده و تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل مناسب انجام دهید. حتی تمایل به حل مشکل می تواند به شما کمک کند تا عصبانیت و تنفر خود را رها کرده و کاهش دهید.

با خانواده خود صحبت کنید

سعی کنید با آرامش و به دور از فریاد و اتهام زدن، در رابطه با مشکلات خود صحبت کنید. صحبت نکردن و بیان نکردن ناراحتی ها و عصبانیت می تواند احساس تنفر شما را افزایش دهد. اما اگر بتوانید خانواده خود را از دلیل ناراحتی خود مطلع سازید اوضاع بهتر خواهد شد. سعی کنید خودتان را کنترل کنید و به آنها بگویید که می خواهید در مورد مسائلی که بوجود آمده گفتگو کنید. به آنها بگویید که چه احساسی دارید، شاید آنها نمی دانند که شما تا چه اندازه ناراحت هستید.

با شخص دیگری صحبت کنید

اگر خیلی عصبانی یا ناراحت هستید که نمی توانید با اعضای خانواده خود در مورد ناراحتی و مشکلات صحبت کنید. بهتر است با دوستان مورد اعتماد خود در مورد ناراحتی و عصبانیتتان صحبت کنید. شاید لازم باشد تا احساسات خود را برای کسی تعریف کنید تا بتوانید آنها را از قلب خود دور کنید و احساس بهتری داشته باشید. دوستان شما نیز ممکن است تجربه این مشکل را داشته باشند و بتوانند با توصیه های مناسبی شما را در حل مشکلتان کمک کنند.

خودتان را جای آنها بگذارید

اگر احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید زیرا آنها رفتار منصفانه ای ندارند و یا به گونه ای رفتار می کنند که دائم شما را ناراحت می کنند، بهتر است کمی خودتان را جای آنها بگذارید. اگر شما جای آنها بودید چگونه رفتار می کردید؟ سعی کنید که از منظر خانواده نیز به مسائل نگاه کنید. شاید متوجه شوید که آنها نیز دلیل برای این رفتار دارند. یا رفتارهای قبلی شما مناسب نبوده و باعث شده است که چنین رفتار کنند. این کار می تواند به شما کمک کند تا آرام تر شوید و بخواهید با آرامش با خانواده خود صحبت کنید.

احساس تنفر داشتن

رفتار خود را ارزیابی کنید

آیا رفتارهای شما مناسب بوده و اشتباهی نداشته اید؟ آیا منصفانه رفتار می کنید؟ آیا خانواده شما مستحق تنفر شما هستند؟ بسیاری از افراد نسبت به چیزهایی که ناعادلانه هستند و یا نمی توان آنها را کنترل کرد، واکنش بیش از حد نشان می دهند. سعی کنید به رفتار، گفتار و کردار خود فکر کنید و از خود بپرسید آیا رفتار درست و مناسبی داشتید یا خیر؟ این کار می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید آیا خانواده شما سزاوار نفرت شما هستند یا خیر.

اگر منظوری ندارید، آن را نگویید

بهتر است درک کنید که جمله من از خانواده خود متنفر هستم تا چه اندازه می تواند بد و نگران کننده باشد. استفاده از این جمله می تواند باعث شود آسیبی جبران ناپذیر به شما و یا خانواده شما وارد شود. اگر واقعا نسبت به خانواده احساس تنفر دارید، پس مشکلی وجود دارد که بسیار بزرگ و غیر قابل پذیرش است و باید حل شود. اما اگر فقط از دست آنها عصبانی هستید و می گویید در حال حاضر به خاطر این ررفتار از خانواده متنفر هستید، اصلا درست نیست. باید گفت در چنین شرایطی شما از خانواده خود متنفر نیستید و فقط از آنها عصبانی و ناراحت هستید.

فهرستی از رفتار و کارهایی که از خانواده خود دوست دارید، تهیه کنید

اگر احساس کردید از خانواده خود متنفر هستید، همان لحظه یک دفترچه بردارید و چند مورد از خوبی های هر یک از اعضای خانواده خود را که آن را دوست دارید و تحسین می کنید بنویسید. این کار می تواند به شما کمک کند تا افکار منفی و احساس تنفر خود را کاهش دهید. همچنین می تواند شما را متوجه سازد که واقعا و از ته قلب از اعضای خانواده خود متنفر نیستید. زیرا آنها در کنار بدی ها و یا رفتارهای اشتباه،  خوبی های زیادی نیز دارند.

از مشاوره خانواده کمک بگیرید

اگر مطمئن هستید که خانواده شما رفتار اشتباهی دارند و احساس تنفر شما نابه جا و اشتباه نیست، پس بهتر است با اعضای خانواده خود به مشاوره خانواده رایگان مراجعه کنید. مواقعی وجود دارد که شما و خانواده نمی توانید ارتباط صحیح و سالمی باهم برقرار کنید و صحبت کردن و گفتگو کردن با یکدیگر شرایط را بدتر از قبل می کند. در این مواقع بهتر است از یک متخصص و یا فردی که در این زمینه تجربه دارد کمک بگیرید. بهترین فردی که می تواند به شما و خانواده شما کمک کند، مشاور است. مشاور خانواده می تواند کمک کند تا احساس تنفر شما از بین برود و همچنین با بررسی رفتار و گفتار اعضای خانواده شما، آنها را به سمت داشتن یک خانواده موفق حرکت دهد.

ناراحت بودن از خانواده

سخن آخر

خانواده مهم ترین و یکی از ارکان اصلی زندگی هر فردی است. اگر شما بتوانید با اعضای خانواده خود ارتباط سالم برقرار کنید می توانید در جامعه نیز به خوبی ظاهر شده و روابط اجتماعی پایدار و مناسبی داشته باشید. اما اگر شما نتوانید رفتار و کردار مناسبی در محیط خانواده داشته باشید و یا دائما با اعضای خانواده خود ناسازگار باشید، پس نمی توانید در محیط های بزرگتر مانند محل کار، مدرسه و ... نیز خوب باشید و مشکلی نداشته باشید. پس اگر احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید به دنبال راهکارهایی برای رهایی از این احساس باشید.

https://virgool.io/@family_counselling/

چگونه می توان یک خانواده موفق داشته باشیم؟

۳ بازديد

داشتن یک خانواده موفق و بهبود زندگی خانوادگی می تواند به نزدیکتر شدن اعضای خانواده کمک کند و مانع از ایجاد تعارضات و مشکلات برای رسیدن به خوشبختی شود. داشتن یک خانواده موفق ممکن است گاهی اوقات سخت به نظر برسد. اما شما با کمی تلاش و کمی خلاقیت می توانید یک خانواده موفق داشته باشید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که موفق بودن ممکن است از دید هر کسی متفاوت باشد. شاید خانواده شما از نظر اعضای خانواده یک خانواده موفق باشند اما از دید یکی از دوستان خانوادگی شما، اینگونه نباشد. اما شما می توانید اصولی ترین و استانداردترین راه ها را برای رسیدن به یک خانواده موفق طی کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی رایگان آویژه به بررسی راهکارهایی برای داشتن یک خانواده موفق پرداخته اند و مقاله جامع و تخصصی زیرا را نگارش کرده اند. اگر شما نیز به دنبال داشتن یک خانواده موفق هستید پس این مقاله را مطالعه کنید.

داشتن خانواده موفق

نکاتی برای داشتن یک خانواده موفق

داشتن یک خانواده موفق حس هویت مثبت خانوادگی و فردی را ترویج می دهد، تعاملات رضایت بخش و سالمی را در محیط خانواده گسترش می دهد و سبب افزایش ارتباط سالم اعضای خانواده با یکدیگر می شود. پیشرفت در خانواده موفق بیشتر از خانواده هایی است که دائم با یکدیگر درگیری و تعارض دارند. اما سوالی که ممکن است برای شما نیز بوجود بیاید این است که برای داشتن یک خانواده موفق باید چه کارهایی انجام داد؟ رایج ترین و مهم ترین راهکارها و نکاتی که خانواده شما را به سمت یک خانواده موفق بودن هدایت می کند عبارتند از:

برنامه روزانه و هفتگی برای خانواده خود داشته باشید و آن را حفظ کنید

برای غذا خوردن، خوابیدن و فعالیت های منظم خانوادگی خود برنامه مشخصی داشته باشید. روال ها و داشتن برنامه منظم به ایجاد هویت خانوادگی، کاهش استرس در خانواده و ایجاد یک محیط امن و راحت کمک می کند. سعی کنید تا جایی که ممکن است کارهای خود را در محل کار خود تمام کنید و زمانی را که در خانه هستید، به خانواده خود اختصاص دهید.

مناسبت های مهم و تعطیلات را متفاوت بگذرانید

جشن تولدها، سالگرد ازدواج و تعطیلات را سعی کنید متفاوت بگذرانید. لازم نیست که یک تولد تجملاتی داشته باشید و یا برای هر مناسبتی روال خاصی داشته باشید. به عنوان مثال می توانید تولد پدر خانواده را در یک رستوران مورد علاقه او جشن بگیرید و روز تولد فرزند کوچک او را به یک شهربازی ببرید. شما می توانید فعالیت مورد علاقه آنها را در روز تولدشان انجام دهید.

تا زمانی که مقدور است با هم غذا بخورید

تمام سعی خود را بکنید تا وعده های غذایی را در کنار خانواده خود باشید و با هم غذا بخورید. البته شاید هر دو والد شاغل باشند. این موضوع می تواند در کنار یکدیگر غذا خوردن را سخت کند. داشتن وعده های غذایی خانوادگی یک روال کلیدی است و می تواند به بهبود روابط اعضای خانواده بسیار کمک کند. اگر یکی از اعضای خانواده دیر از سرکار می آید و به همین دلیل به سفره شام نمی رسد. هنگام صرف غذا در کنار او بنشینید. حتی اگر قبلا غذا خورده اید. این کار باعث می شود که شما وقت بیشتری را با اعضای خانواده خود بگذرانید و برقراری ارتباط شما با یکدیگر تقویت شود.

 زمان صرف غذا استفاده از تلفن همراه، لپتاپ و ... ممنوع

مشکل اصلی خانواده های امروزی این است که کمتر از قبل با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. با وضع یک قانون جدید، لذت غذا خوردن در کنار اعضای خانواده را به خانواده خود هدیه دهید. هنگام صرف غذا از تلفن، رایانه و یا هر دستگاه دیگری استفاده نکنید. کودکانی که والدین آنها زمان زیادی را با تلفن های همراه خود می گذرانند اغلب إحساس می کنند که توجهی به آنها نمی شود و یا برای خانواده اهمیت ندارند. این موضوع همچنین می تواند شانس ابتلا آنها را به بیماری های روانی مانند افسردگی را افزایش می دهد. پس سعی کنید هنگام صرف غذا با اعضای خانواده خود صحبت کنید و ارتباط از دست رفته را مجدد بدست آورید.

زمانی را برای فعالیت های منظم خانوادگی اختصاص دهید

فعالیت های سرگرم کننده و منظم برای خانواده می تواند شامل دوچرخه سواری، پیاده روی، شطرنج و ... باشد. تمام سعی خود را بکنید تا حداقل یک روز در هفته را به یک فعالیت خانوادگی اختصاص دهید. با اعضای خانواده خود برنامه ریزی کنید و روزی را مشخص کنید که همه اعضای خانواده بتوانند در آن فعالیت شرکت کنند. تفریح با اعضای خانواده و لذت بردن از همراهی یکدیگر می تواند خانواده شما را به سمت یک خانواده موفق بودن هدایت کند.

کارهای خانه را تقسیم کنید

تعداد کمی از مردم هستند که از انجام دادن کارهای خانه لذت می برند. اکثر افراد از انجام کارهای خانه تا حد امکان فرار می کنند. اما به اشتراک گذاشتن و تقسیم کارهای خانه می تواند به همه اعضای خانواده کمک کند تا بتوانند از وقت خود نهایت استفاده را داشته باشند. سعی کنید کارهای خانه را متناسب با سن افراد تقسیم کنید. اگر تمام مسئولیت های خانه تنها بردوش یک نفر باشد مسلما او همیشه خسته، افسرده و پریشان خواهد بود. اما هنگامی که مسئولیت ها تقسیم شوند، دیگر فشار و خستگی زیاد برای یک نفر نخواهد بود. همه افراد به یک میزان خسته شده اند و می توانند بهتر یکدیگر را درک کنند.

خانواده شاد

برای اعضای خانواده خود احترام قائل باشید

حفظ احترام یکدیگر یکی از کلیدی ترین موضوعات برای رسیدن به یک خانواده موفق و شاد است. به آنچه که یکی از اعضای خانواده شما می گوید احترام بگذارید. هنگامی که کسی نظری را بیان می کند او را نادیده نگیرید و یا حرفش را قطع نکنید. حفظ احترام و ارتباط باز با یکدیگر به شما و اعضای خانواده کمک می کند تا یک پیوند قوی را ایجاد کنید. به عنوان مثال، هر زمان که خواهر و برادر خود نظری بیان می کنند، از مسخره کردن آنها خودداری کنید.

از انتقاد و قضاوت تند دوری کنید

به یکدیگر اجازه دهید که احساسات، تفکرات و آنچه که در ذهن ها می گذرد را بدون ترس از قضاوت و یا مسخره شدن، بیان کنید. هنگامی که فردی دائم اعضای خانواده خود را مسخره کند و یا به اشتباه آنها را قضاوت کند، از جمع خانوادگی دور خواهد ماند و همچنین به اشتراک گذاشتن احساسات را سخت می کند. اگر والدین هستید، انتقادات مثبت و سازنده ای را ارائه دهید و سعی کنید فرزندان خود را از قضاوت عجولانه نجات دهید. رفتار شما می تواند الگو مناسبی برای فرزندانتان باشد.

به طور مکرر عشق و قدردانی خود را ابراز کنید

محبت های زبانی و غیر کلامی تاحد زیادی می تواند به خانواده شما کمک کند تا ارتباط سالم با یکدیگر برقرار کنند. سعی کنید راهکارهای مشخصی را پیدا کنید که نشان می دهد به یکدیگر اهمیت می دهید. بهتر است لحن مثبت خود را حفظ کنید و از کلماتی مانند ممنونم، لطفا، متشکرم و ... استفاد کنید. تا جایی که می توانید به والدین خود محبت کنید و آنها را با خریدن یک هدیه کوچک خوشحال کنید.

از مقایسه خانواده خود با کسانی که در شبکه های اجتماعی می بینید خودداری کنید

این موضوع که دیگران همیشه در عکس ها و فیلم هایشان می خندند و خوشحال به نظر می رسند، نمی تواند ثابت کند که در زندگی خانوادگی خود همیشه این گونه هستند. هیچ کسی نمی داند در درون خانواده دیگر چه میگذرد. پس هیچگاه خانواده خود را با دیگران مخصوصا با آنچه که در شبکه های اجتماعی مشاهده می کنید، مقایسه نکنید. همه خانواده ها مشکلات مالی، تعارضات، مشاجرات خانوادگی و ... دارند. اگر خانواده ای بیشتر به مسافرت می رود و یا وسایل گران قیمت بیشتری خریداری می کند، نشان دهنده این نیست که یک خانواده موفق است و مشکلی ندارد.

همدلی در خانواده موفق

سخن آخر

خانواده موفق خانواده ای است که هنگام مواجه با مشکلات، اختلاف نظرها و ... بتواند به درستی عمل کند و رفتارهای مناسب و منطقی داشته باشد. اگر خانواده شما با اختلاف نظر و یا درگیری هایی بین اعضای خانواده مواجه شد، باید بتواند به درستی از آن عبور کند و مشکلات را در محیطی امن و راحت حل کند. برای داشتن یک خانواده موفق باید تلاش کرد و همه اعضای خانواده به دنبال این باشند که یک خانواده موفق را در کنار یکدیگر تشکیل دهند. مشاوره تلفنی رایگان خانواده می تواند برای رسیدن به یک خانواده موفق به شما و اعضای خانواده شما کمک کند. پس اگر احساس کردید به تنهایی نمیتوانید خانواده موفق و ارتباطات سالمی را تشکیل دهید، بهتر است از مشاوره کمک بگیرید.

مرکز مشاوره روانشناسی آویژه

راه های زندگی بعد از طلاق و جدایی

۲ بازديد

مسلما طلاق گرفتن و جدا شدن از همسر زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیرات منفی طلاق بر جسم و روان فرد بر کسی پوشیده نیست. ترک عادت متاهل بودن می تواند برای هر فرد به شدت طاقت فرسا باشد. اگر به تازگی از همسر خود طلاق گرفته اید، ممکن است خوشبختی برای شما بسیار دور به نظر برسد. اما باید گفت شاید در حال حاضر آینده روشنی را برای خود نبینید اما زندگی شاد پس از طلاق و خارج شدن از یک زندگی مشترک که پر از درگیری ها و تعارضات و آزار و اذیت است، می تواند برای شما بسیار نزدیک تر از آن چیزی باشد که تصور می کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به دلیل آسیب های فراوان طلاق در زندگی فردی و تحت تاثیر قرار دادن جسم و روان فرد، به مطالعه و تحقیق در رابطه با راه هایی برای ادامه زندگی پس از طلاق پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال ساختن یک زندگی جدید و شروع دوباره هستید پس مطالعه مقاله جامع و کامل زیر را از دست ندهید.

 

راه هایی برای ادامه زندگی پس از طلاق

ادامه زندگی پس از طلاق نیاز به همت عالی و صبر و تلاش شما دارد. اگر شما بتوانید جدایی و طلاق گرفتن خود را درک کنید و با امید فراوان برای ساختن یک زندگی شاد و موفق تلاش کنید، حتما موفق خواهید شد. مهم ترین نکاتی که بعد از طلاق باید به آن توجه کرده و رعایت کنید عبارتند از:

احساسات خود را بپذیرید

سعی کنید احساسات منفی خود را بپذیرید و آنها را رها کنید. تحقیقات نشان داده است که پذیرش احساسات خام خود پس از طلاق می تواند به شما کمک کند تا به طور مثبت به جلو حرکت کنید و سپس احساسات منفی خود را کاهش دهید.

از مشاور کمک بگیرید

بعد از آنکه طلاق گرفتید، بسیار مهم است که در مورد آنچه که اتفاق افتاده است بتوانید با کسی صحبت کنید. شما باید فردی را پیدا کنید که احساسات شما را درک می کند و می تواند با شما ارتباط سالم و مفیدی را برقرار کند. فردی که درک کند چقدر گذراندن این لحظات و تجربه طلاق می تواند دردآور بوده و برای شما بسیار دشوار است. بهترین فردی که هم علم و دانش نسبت به وضعیت روانی بعد از طلاق دارد و هم شما را به اشتباه قضاوت یا سرزنش نمی کند، مشاوره تلفنی خانواده است. مراجعه به روانشناس به شما کمک می کند احساس انزوا کمتری داشته باشید. همچنین به شما کمک می کند تا افکار و احساساتی را که ممکن است برای شما اضطراب ایجاد کند، حل کنید.

برروی دوست داشتن خود تمرکز کنید

به بیان ساده، باید قبل از اینکه شخص دیگری را دوست داشته باشید، خود را دوست داشته باشید. هیچ زمانی بهتر از اکنون برای مراقبت از خود و پرورش نیازهای شما وجود ندارد. از آنجایی که وضعیت روانی و سلامت جسمانی شما بر نحوه ظاهر شدن شما به عنوان شریک یا همسر تأثیر می گذارد، مهم است که ابتدا روی این موارد برای خودتان کار کنید.

چند هدف برای خود تعیین کنید

اکنون که وارد مرحله جدیدی از زندگی شده اید، زمان مناسبی است که برای خود اهداف مناسبی را مشخص کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. ممکن است بخواهید مهارت های بیشتری را در زمینه شغل خود و یا هنرهایی که دوست دارید کسب کنید. شما می توانید با تهیه فهرستی از تمام کارهایی که از انجام آنها لذت می برید، شروع کنید. مثلا شاید شما برخی از فعالیت های زیر را دوست داشته باشید امتحان کنید.

نواختن موسیقی

رنگ آمیزی

مجسمه سازی

دویدن در میان جنگل

گذراندن یک روز در ساحل

بازدید از موزه ها یا گالری های هنری

رفتن به مسافرت

شرکت در فعالیت های خارج از منزل مانند پیاده روی، کوهنوردی، قایق رانی و ...

شاید فراموش کرده باشید که در سال های آخر رابطه خود از چه چیزهایی لذت می بردید. این علایق را دوباره زنده کنید و برای آنها وقت بگذارید.

 

خودتان را به عنوان یک پدر یا مادر تنها قبول کنید

اگر فرزند دارید، قبول کنید که شما اکنون یک والد تنها هستید و باید با قدرت بیشتری به سمت جلو حرکت کنید. این ممکن است سختترین قدم برای شما باشد. متاسفانه طلاق بر فرزندان شما در آینده تاثیر می گذارد. تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط خوب با والدین دیگر انجام دهید و هرگز در حضور فرزندانتان درباره آنها صحبت نکنید. بزرگ کردن فرزندان به تنهایی کار آسانی نخواهد بود. اما این موضوع نباید باعث شود که امید خود را از دست داده و سعی و تلاش نکنید. پس قبول کنید که شما یک پدر یا مادر تنها هستید که مسئولیت های بیشتری نسبت به قبل خواهید داشت و باید با همت و سعی و تلاش به جلو حرکت کنید.

انتظار از دست دادن تعدادی از دوستان خود را داشته باشید

وقتی طلاق می گیرید، طبیعی است که برخی روابط تیره می شود. اشکالی ندارد که برخی از دوستی ها را از دست بدهید. شما نمی توانید همان دوستانی را که قبل از طلاق داشتید حفظ کنید، اگر آنها به تصمیم شما احترام نگذارند یا از تصمیم شما حمایت نکنند.

هر چند وقت یکبار یک چیز خوب برای خود بخرید

به یاد داشته باشید که شما اکنون تنها هستید و ممکن است هدایایی را از طرف کسی دریافت نکنید. بهتر است هر چند وقت یکبار برای خود یک خرید خوب داشته بشاید تا روحیه شما تغییر کند. این کار شما را شاداب تر می کند و فکر و خیال را از شما دور خواهد کرد. پس سعی کنید با خودتان مانند یک دوست رفتار کنید. فعلا بهترین دوست و یا شریک زندگی خود باشید تا زمانی که شخص دیگری وارد زندگی شما شد که با شما خوب رفتار کند.

این احساس را که اشتباه کردید طلاق گرفتید، متوقف کنید

شاید به دلیل روان بهم ریخته گاهی احساس کنید طلاق شما بدترین اتفاقی است که تا به حال در زندگی شما رخ داده است. یا شما اشتباه کردید طلاق گرفتید و ...  اما واقعا باید یک قدم به عقب بردارید و آن را ارزیابی کنید. ممکن است نکاتی را در مورد خودتان یا حتی مهم ‌تر از آن در مورد همسرتان متوجه شوید. که به وضوح نشان میدهد که شما هرگز نمی توانستید زندگی خوبی در کنار هم داشته باشید. خوب است که برای رابطه خراب شده ناراحت باشید و یا احساسات خود را قبول کنید و آنها را نشان دهید. اما خوب نیست که خودتان را برای یک رابطه ناسالم که امیدی به آن نبوده، سرزنش کنید. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما نه تنها خود را در سختی ها و دردهای غیر ضروری قرار میدهید، بلکه فرزندان و همه افراد را نیز تحت تأثیر قرار میدهید.

سخن آخر

اگر واقعاً با عواقب طلاق خود دست و پنجه نرم می کنید، به دنبال کمک گرفتن از یک مشاور خوب باشید. به یاد داشته باشید که تصمیم برای پایان دادن به ازدواجتان به سادگی گرفته نشده است. پس از سالها تلاش، صحبت و مشاوره به وجود آمد. اگر رابطه تان درست نشد، شکست خورده نیستید. اگر بتوانید سخت ‌ترین زمان‌ ها را بگذرانید، چیزهای خوبی در آینده پیش رو دارید. مهمتر از همه این است که به عنوان یک فرد شاد و سالم بعد از طلاق بتوانید به زندگی خود ادامه بدهید. مشاوره خانواده تلفنی

مرکز مشاوره روانشناسی آویژه